Pacienții cu afecțiuni urologice beneficiază, de astăzi, de toate condițiile necesare pentru diagnostic, tratament și intervenții urologice, atât în cadrul Secției Clinice Urologie, cât și în Blocul Operator care deservește secția – dat, azi, în folosință după ce în ultimii doi ani a trecut printr-un amplu proces de reabilitare.

”Este un vis împlinit! Astăzi am reușit să redeschidem Blocul Operator al Secției Clinice Urologie. Este o mare realizare atât pentru noi – cadrele medicale, cât și pentru pacienții care se confruntă cu afecțiuni urologice. Acest bloc operator aduce mari beneficii pentru pacienți datorită celor trei săli de operație și a aparaturii medicale de calitate, aliniată standardelor în vigoare. Sălile sunt dotate cu ecografe, endoscoape, aparatură laparoscopică, practic, cu aparatură pentru toată paleta de operații urologice care se poate executa, astfel că pacienții nu mai trebuie să caute soluții de diagnostic sau tratament în alte centre medicale”,

a explicat dr. Horia Mureșan, medic primar urologie, medic șef Secție Clinică Urologie.

Blocul Operator al Urologiei a fost reabilitat și modernizat prin fonduri alocate de Primăria Municipiului Arad, în valoare de 2,3 milioane de lei. Lucrările au constat în: amenajarea completă a celor trei săli de operație, a camerei de pregătire a bolnavilor, a spațiului de trezire a pacienților, precum și a altor spații necesare pregătirii intervențiilor urologice. Totodată, s-au refăcut instalațiile electrice, de alimentare cu apă, de canalizare și de încălzire, instalându-se senzori de fum și sisteme de alarmare gaze medicale.

”Cu mare bucurie am inaugurat Blocul Operator Urologie! Este singurul Bloc Operator, de specialitate, din județul Arad! Aici se pot efectua intervenții chirurgicale deschise, laparoscopice, minim-invazive endoscopice precum și diferite proceduri terapeutice sub ghidaj imagistic – eco-ghidat sau radiologic. Renovarea acestui bloc operator a fost un proces de anduranță la care au contribuit edilii locali, conducerea spitalului, a facultății dar și cadrele medicale din secțiile Urologie și Chirurgie Generală II. Acest bloc operator este ultramodern iar urologii vor putea să își desfășoare activitatea în condiții optime, să trateze diferite patologii urologice, practic să efectueze toate procedurile chirurgicale ce țin de această specialitate”,  a precizat dr. Andrei Korodi, medic primar chirurgie generală, medic coordonator Bloc Operator II.

Dr. Gigi Aiordăchioae, medic primar chirurgie generală, medic șef Secție Clinică Chirurgie Generală II a vorbit despre importanța investiției și mai ales despre necesitatea acesteia în tratamentul pacienților cu afecțiuni urologice:

”S-a finalizat o investiție frumoasă care a durat destul de mult timp deoarece s-a desfășurat în perioada anilor de pandemie, o perioadă dificilă, când muncitorii au fost nevoiți să lucreze în condiții deosebite. Astăzi avem un Bloc Operator realizat la standarde moderne, utilat cu aparatură performantă, iar principalii beneficiari sunt pacienții. Noi ne dorim să facem o echipă strânsă cu colegii urologi și să atingem toate categoriile de intervenții uro-chirurgicale care se pot efectua.”