Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă II

este situată în incinta fostului Spital Municipal Arad, din Piața Mihai Viteazul nr 7-8, fiind coordonată de dr. Teodora Olariu, medic primar ATI. În prezent secția funcționează în regim de secție COVID-19, pentru pacienții diagnosticați cu infecție SARS CoV-2 și aflați în stare critică.

Până în toamna acestui an (2021) a funcționat în pavilionul B cu un total de 15 paturi, iar datorită numărului mare de pacienți, pozitivi SARS CoV-2, care necesitau terapie intensivă, conducerea spitalului a decis relocarea secției într-un alt corp de clădire (de la aceeași adresă) care să permită creșterea cu 10, a numărului de paturi.

Secția este confirmată drept clinică universitară și dispune de dotări moderne, cu echipament specific: monitoare, ventilatoare automate, defibrilator, injectomate, analizatoare pentru electroliți și gaze sangvine, stație centrală de monitorizare pentru monitoare și aparate de anestezie performante.

Servicii medicale

Secția Clinică ATI II are ca sferă de activitate, tratamentul, monitorizarea și asigurarea îngrijirii speciale și generale a bolnavului critic, precum și efectuarea anesteziilor pentru intervențiile chirurgicale:

  • Anestezie în chirurgie generală clasică și laparoscopică;
  • Anestezie pentru intervențiile de natură oftalmologică, ORL, urologică;
  • Anestezie pentru investigații invazive;
  • Terapia durerii;
  • Terapia intensivă acordată pacienților cu: urgențe medico-chirurgicale, disfuncții organice, pacienți care necesită suport ventilator, stabili hemodinamic cu compromiterea schimburilor gazoase pulmonare și cu boală concomitentă cu potențial de agravare a insuficienței respiratorii;
  • Asigură consulturile interdisciplinare și colaborează cu toate secțiile spitalului;
  • Tratează pacienți în stare post-operatorie, după intervenții chirurgicale majore care necesită monitorizarea funcției respiratorii, reechilibrare hidroelectrolitică, monitorizarea funcțiilor vitale.
  • Când este necesar să te prezinți la un consult cardiologic? Depistarea precoce a factorilor care ar putea duce la boala cardiovasculară.

  • Viața ta este în mâinile tale, spală-le corect. Nu cheltuiți pentru boli, investiți în igiena dvs. Spune adio germenilor.

  • Sfaturi pentru sezonul rece, ambientul propice pentru apariția unor boli intercurente.

Câteva imagini și informații

Echipa medicală a Secției Clinice Anestezie și Terapie Intensivă II

Sunați la (004) 0357 407 200 - int. 1144

Sau contactați-ne prin formularul de mai jos

Vă vom contacta în decurs de o zi.