Compartimentul Clinic Boli Infecțioase Copii

funcționează din anul 1916 și asigură asistență medicală de specialitate pentru pacienții cu vârsta între 0 și 18 ani, de pe raza județului Arad, fiind coordonat, din anul 1996 de către Șl. dr. Dana Oprea, medic primar boli infecțioase.

Inițial, compartimentul era structurat în Secție de Boli infecțioase Copii, cu un total de 60 de paturi și își desfășura activitatea în clădirea destinată astăzi Secției Clinice Hematologie, din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4 – clădire construită de către comunitatea locală cu destinație pentru îngrijirea și tratamentul copiilor.

În anul 2006, secția s-a transformat în Compartiment Clinic Boli infecțioase Copii, fiind relocat în corpul de clădire în care funcționează Secția Pediatrie I, cu un total de 20 de paturi. Deoarece clădirea actuală necesita reabilitare, în anul 2017, Asociația Cetatea Voluntarilor Arad a demarat campania ”Cu drag pentru viitor” unde comunitatea locală împreună cu mediul de afaceri dar și simpli cetățeni, din diferite părți ale țării, au contribuit cu bani, servicii sau materiale pentru renovarea compartimentului. Astăzi, Compartimentul Clinic Boli Infecțioase Copii este printre cele mai frumoase centre medicale destinate copiilor, din România!

Activitatea medicală

Echipa medicală a compartimentului asigură servicii medicale de specialitate pentru 85% din patologia obișnuită a copilului, de la naștere și până la maturitate. Aici sunt evaluați, investigați, diagnosticați și tratați, pacienții care se prezintă cu afecțiuni precum:

  • Infecții ale sistemului nervos central: meningită, encefalită;
  • Tetanos;
  • Boli eruptive: rujeolă, scarlatină și alte infecții streptococice;
  • Boli digestive: hepatite acute, diaree acute infecțioase, toxiinfecții alimentare;
  • Infecții SARS CoV-2 (COVID-19).
  • Când este necesar să te prezinți la un consult cardiologic? Depistarea precoce a factorilor care ar putea duce la boala cardiovasculară.

  • Viața ta este în mâinile tale, spală-le corect. Nu cheltuiți pentru boli, investiți în igiena dvs. Spune adio germenilor.

  • Sfaturi pentru sezonul rece, ambientul propice pentru apariția unor boli intercurente.

Câteva imagini și informații

Echipa medicală a Compartimentului Clinic Boli Infecțioase Copii

Tratament

De la începutul pandemiei COVID-19, echipa medicală tratează copiii diagnosticați cu infecție SARS CoV-2, care necesită spitalizare, structura compartimentului permițând, la nevoie, redesenarea circuitelor medicale.

Sunați la (004) 0357 407 200 - int. 231

Sau contactați-ne prin formularul de mai jos

Vă vom contacta în decurs de o zi.

Sari la conținut