De astăzi, pacienții care ajung în Unitatea de Primire Urgențe și care necesită investigații imagistice – tomografie computerizată – vor fi examinați direct în Compartimentul de Radiologie și Imagistică Medicală UPU!
Tomograful a fost recent autorizat, de către CNCAN, în vederea utilizării, iar acum compartimentul este complet funcțional, aici efectuându-se ecografii, radiografii și tomografii computerizate – toate în regim de urgență!
Compartimentul de Radiologie și Imagistică Medicală UPU a fost construit și dotat cu aparatură medicala cu ajutorul fondurilor europene accesate de către Consiliul Județean Arad, și este amplasat în vecinătatea sălii de tratament a Unității de Primire Urgențe. De asemenea, activitatea medicală este asigurată de către personal angajat al unității medicale dar și prin servicii de Tele-Radiologie.
Computerul tomograf din acest compartiment este destinat strict pacienților din UPU, iar aparatele CT din cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală vor fi utilizate pentru pacienții care se prezintă la spital în regim ambulatoriu, pe bază de programare, respectiv pentru pacienții internați în secțiile spitalului.