Secția Clinică Gastroenterologie

coordonată în prezent de către șef lucrări dr. med. Dana IOVĂNESCU, medic primar gastroenterologie și medicină internă a fost înființată în anul 2006 (medic șef prof. dr. Eftimie MIUȚESCU) prin transformarea Secției Medicală III  înființată în 1969 (medic șef dr. Gheorghe BULZAN) care era specializată în tratamentul pacienților cu afecțiuni ale tubului digestiv.

Secția a funcționat inițial în clădirea din Piața Mihai Viteazul până la inaugurarea în anul 1981, a Spitalului Județean Arad.

În anul 2011 odată cu fuzionarea celor trei spitale – Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Spitalul Municipal Arad respectiv Spitalul Matern Arad –  s-a unit cu Clinica de Gastroenterologie din componența fostului Spital Municipal (medic șef dr. Tănase DUȘE).

Activitatea medicală

Secția Clinică Gastroenterologie funcționează în clădirea centrală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, din strada ANDRÉNYI Károly, nr 2-4, la etajul III, fiind alcătuită din:

 • 10 saloane cu un total de 43 de paturi;
 • un cabinet pentru ecografie;
 • un cabinet pentru endoscopie digestivă.

În cadrul clinicii sunt internați bolnavi cu suferințe ale aparatului digestiv (esofag, stomac, intestin, pancreas, ficat) care, pe perioada spitalizării beneficiază de investigații amănunțite și complexe și de tratament specific pentru pacienții din întreg județul Arad dar nu numai, fiind singura secție cu acest profil.

Prin serviciul de garda de endoscopie la domiciliu se asigura diagnosticul și tratamentul endoscopic al urgențelor (hemoragii digestive, corpi străini).

În ambulatoriul de gastroenterologie, situat la etajul I camera 132 sunt consultați pacienții cu suferințe ale aparatului digestiv și se asigură monitorizarea pacienților cu hepatopatii virale în tratament antiviral și al pacienților cu boli inflamatorii intestinale.

Ambulatoriul de specialitate este dotat cu ecograf Siemens Acuson Sequoia și cu un turn de videoendoscopie Olympus Exera III.

Spitalizarea de zi se adresează pacienților cu steatoză hepatică, hepatopatii cronice, ciroză hepatică, colecistită, colon iritabil. De asemenea se efectuează prin programare endoscopii digestive superioare (gastroscopii) și inferioare (colonoscopii) cu polipectomii.

Dotări și aparatură medicală

Clinica de Gastroenterologie este dotată cu:

 • ecograf Siemens Acuson Sequoia;
 • turn de videoendoscopie Olympus Exera III;
 • turn de videoendoscopie Pentax;
 • Dotarea cu mai multe turnuri de endoscopie permite explorarea pacienților cu infecție Sars Cov 2 cu asigurarea unui circuit separat respectând condițiile de siguranța.

Echipa medicală a Secției Clinice Gastroenterologie

Servicii efectuate la cererea pacientului

 • Ecografie abdominală
  50 de lei
 • Consultație fără bilet de trimitere
  30 de lei
 • Referat pentru comisia de pensionare
  30 de lei

Aceste servicii se prestează în cadrul Cabinetului Medical de Gastroenterologie din ambulatoriul SCJU Arad.

Sunați la (004) 0257 220 000 - int. 216 - Camera de gardă

interior 215 subsecția 2A, interior 235 subsecția 2B

Sau contactați-ne prin formularul de mai jos

Vă vom contacta în decurs de o zi.

Sari la conținut