SECȚIA CLINICĂ MEDICINA MUNCII

din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost înființată în anul 1981 în cadrul Spitalul Municipal Arad, prin strădania medicului Liviu Moldovanu, doctor în medicină, ca o necesitate de acordare de servicii medicale populației active a județului Arad care se confrunta cu diferite afecțiuni medicale specifice activității derulate la locul de muncă.

Secția funcționează în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în corpul A, etajul I al sediului din Piața Mihai Viteazul nr. 7 – 8, cu un efectiv de 25 paturi pentru spitalizare continuă.

Descrierea activității Secției Clinice Medicina Muncii

Echipa medicală a secției desfășoară activitate diagnostică și curativă pentru pacienții internați cu suspiciune de boală profesională, pacienți cu boală profesională declarată sau cu boli legate de profesie și boli asociate, conform legislației specifice, în vigoare.

De menționat este faptul că adresabilitatea acestei secții este atât de pe raza județului Arad dar și din alte județe ale țării.

Internarea bolnavilor se realizează pe baza biletelor de trimitere emise de medicii de familie, medicii specialiști și medici de medicina muncii. În conformitate cu HG 955/2010, orice suspiciune de boală profesională se trimite spre clinica /secția Medicina Muncii de medicul care o depistează indiferent de specialitatea acestuia.

Urmărirea și supravegherea bolnavilor dispensarizați cu boală profesională se face prin cabinetul medical de medicina muncii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

De asemenea, în cadrul cabinetului de medicina muncii se asigură supravegherea sănătății angajaților spitalului și servicii de medicina muncii pentru angajații firmelor/instituțiilor din municipiul și județul Arad, la cerere.

Activitate didactică - stagii clinice

Medicii din cadrul secției desfășoară stagii de pregătire cu studenții Facultății de Medicină din cadrul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad și elevii Școlii Postliceale Sanitare. De asemenea, în cadrul secției se derulează și activitate didactică de formare a medicilor rezidenți în specialitatea medicina muncii și a celor înscriși la a doua specialitate în regim cu taxă.

Activitatea Comisiei Județene de Pneumoconioze

La nivelul secției funcționează și comisia de Pneumoconioze cu rol de interpretare și codificare a radiografiilor pulmonare standard în cazul pacienților cu suspiciune de pneumoconioză și a celor cu pneumoconioze declarate.

Dotări și aparatură medicală

Secția Clinică Medicina Muncii este dotată cu aparatură medicală necesară bunei desfășurări a activității medicale.

  • Electrocardiograf
  • Holter EKG
  • Electromiograf – pentru depistarea afectării neurologice în cazul intoxicațiilor profesionale
  • Set standard de radiografii ILO 2011
  • Oscilometru
  • Spirometru

Echipa medicală

Servicii efectuate la cererea pacientului

  • Consultație de specialitate
    40 de lei
  • Eliberare adeverință
    30 de lei
  • Eliberare fișă de aptitudine
    30 de lei
  • Probe funcționale respiratorii
    25 de lei
  • Efectuare EKG
    20 de lei
  • Oscilometrie
    15 lei

Conferințe și evenimente tematice

organizate de Secția Clinică Medicina Muncii la Arad

Proiect European DiMoPeXPARTICIPANT

cu participare în cadrul proiectului

Conferința Națională de Medicina MunciiORGANIZATOR

cu participare internațională

COPD AuditPARTICIPANT

participare în cadrul Proiectului european

Congresul Național de Medicina MunciiORGANIZATOR

cu participare internațională

Conferința Națională de Medicina MunciiORGANIZATOR

cu participare internațională

Sunați la (004) 0257 220 000 - int. 1101

Sau contactați-ne prin formularul de mai jos

Vă vom contacta în decurs de o zi.

Sari la conținut