Secția Clinică Ortopedie și Traumatologie

funcționează, ca și structură clinică individualizată, din anul 1981, la etajul I al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Ortopedia și Traumatologia este o secție clinică acreditată, afiliată Facultății de Medicină din cadrul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad, fiind o bază de pregătire clinică pentru medicii rezidenți, studenții Facultății de Medicină Generală, studenții Facultății de Balneo-fizio-kinetoterapie, ai Facultății de Asistență Medicală Generală, precum și pentru elevii Școlii Postliceale Sanitare Arad.

Structura secției include 65 de paturi dintre care zece sunt alocate pacienților care necesită recuperare medicală în urma afecțiunilor ortopedice.

În structura secției sunt incluse, patru săli de operație (localizate la etajul II al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, integrate organizatoric Blocului Operator I), dotate cu mese ortopedice de generație nouă, un aparat Roentgen-mobil, Siemens, un turn complet de artroscopie, instrumentar specific ortopedic. Activitate de consulturi de specialitate în regim de ambulatoriu se desfășoară în cabinetul medical de la parterul clădirii principale.

Activitatea medicală

  • rezolvarea leziunilor osteo-articulare post-traumatice, a căror frecvență este în continuă creștere în ultimii ani, datorită înmulțirii numărului de accidente rutiere – anual, se realizează în jur de  1.000 de intervenții de osteosinteză pentru diferite tipuri de fracturi;
  • endoprotezarea afecțiunilor artrozice ale șoldului și genunchiului, Aradul fiind un centru tradițional de protezare –  anual se realizează în jur de 300 de intervenții de protezare șold și genunchi;
  • tratamentul modern (artroscopic și mini-invaziv) al leziunilor musculo-scheletale acute sau cronice –  anual, se efectuează  circa 300 de artroscopii de genunchi.
  • Multe persoane consideră obstetrica și ginecologia ca fiind aceeași specialitate, însă adevărul este total diferit.

Câteva imagini și informații

  • Când este necesar să te prezinți la un consult cardiologic? Depistarea precoce a factorilor care ar putea duce la boala cardiovasculară.

  • Viața ta este în mâinile tale, spală-le corect. Nu cheltuiți pentru boli, investiți în igiena dvs. Spune adio germenilor.

  • Sfaturi pentru sezonul rece, ambientul propice pentru apariția unor boli intercurente.

Echipa medicală a Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie

Sunați la (004) 0357 407 200

Sau contactați-ne prin formularul de mai jos

Vă vom contacta în decurs de o zi.

Sari la conținut