Bine ați venit

în secția noastră, cunoscută ca Secția Clinică Pediatrie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad!

Aici sunt internați copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, cu boli diverse, de la afecțiuni respiratorii, digestive, hematologice neoncologice, renale, metabolice, de nutriție, până la cele alergologice. Personalul medical, coordonat de dr. Simona Dumitra medic primar pediatrie, asigură servicii de spitalizare continuă (cu 42 de paturi), spitalizare de zi (cu trei paturi) respectiv consulturi medicale de specialitate în regim de ambulatoriu.

Secțía funcționează într-o clădire veche de 111 ani, inaugurată în 1910, sub conducerea eminentului pediatru dr. Cornelius Radu. De-a lungul anilor s-au realizat reabilitări pentru ca micuții pacienți să beneficieze de condiții de spitalizare adecvate.

Recent o aripă a clădirii a fost renovată și dată în folosință spre bucuria și confortul copiilor internați. Reabilitarea a fost posibilă datorită sprijinului necondiționat al comunității locale prin Asociația Cetatea Voluntarilor Arad. În această perioadă se efectuează demersurile necesare pentru reabilitarea totală a clădirii.

Dragă Prietene,

Știm că ești îngrijorat, împreună cu părinții tăi, pentru că ai sosit la noi.

Dar intrând în inima Pediatriei II, sperăm să te ajutăm, toți cei de aici,  spre  vindecare  rapidă prin cuvinte frumoase, înțelegere, compasiune, manevre delicate și devotament.

Vei lipsi din mediul de acasă și va trebui să te adaptezi unui mediu nou, descris de multe ori ca înspăimântător. Nădăjduim ca această ședere să îți fie scurtă, puțin dureroasă și să ți-o amintești ca o încercare, nu ca  pe un obstacol sau o ușă închisă.

După ce ești consultat de doctorul de gardă, vei merge împreună cu mama sau tata într-o cameră a ”căminului noastru”. Acolo ți se vor face câteva analize, ți se va pune un fluturaș în mână, care va bea din când în când diferite soluții ”magice”, ca să te întremezi. Vei avea la dispoziție jocuri, cărți de desenat, creioane colorate, locuri de joacă, televizor sau tabletă – dacă ești la școală, iar medicii, asistentele și infirmierele te vor înconjura cu căldură. Iar  dragostea familiei tale însumată cu a noastră, vor grăbi vindecarea ta…

După cum știi, câteva din camerele noastre sunt reabilitate, prin grija unor oameni mari cu suflete luminoase din comunitatea arădeană, care au transformat o subsecție a Pediatriei II într-un loc cu condiții minunate. Mulți oameni și-au unit mâinile și inimile ca acest spital să devină prieten al copilăriei. Cetatea Voluntarilor, condusă de Ana și Anca, au gândit un loc al viitorului pentru tine, cel ce vei fi, peste câțiva ani, următorul medic, avocat, politician, sportiv, actor al acestui județ.

Medicii vor explica părinților tăi starea ta, diagnosticul, tratamentul pe care l-au introdus și rezultatele la analize. Daca ești mai mare și te-ai internat fără părinți, medicul tău le va furniza zilnic un jurnal al stării tale la numerele de telefon – 0257220000 int. 216 Camera de gardă.  int 215 subsecția 2A, int. 235 subsecția 2B.

Nădăjduim să avem o colaborare frumoasă, iar tu să pleci sănătos și vesel.

Câteva imagini și informații

Activitate medicală

 • Consulturi pediatrice și de puericultură
 • EKG
 • Ecografie Doppler abdominal și pelvin
 • Spirometrie
 • Testare cu Oxid nitric
 • Astrup și ionogramă
 • Depistarea a Hemoglobinei glicozilate
 • Testări respiratorii ale intoleranței la lactoză, contaminare bacteriană

Echipa medicală a Secției Clinice Pediatrie II

Servicii efectuate la cererea pacientului

 • Consultație de specialitate
  20 de lei

Sunați la (004) 0257 220 000 - int. 216 - Camera de gardă

interior 215 subsecția 2A, interior 235 subsecția 2B

Sau contactați-ne prin formularul de mai jos

Vă vom contacta în decurs de o zi.

Sari la conținut